Mike Weerts opende samen met Rett-meisje Lisa Balk het spinning en budo evenement voor ‘Rett Mijn Toekomst’.


De Cammeleur in Dongen kreeg het zwaar te verduren afgelopen zondag. Ruim 200 sporters waren bijeen om een steentje bij te dragen aan ‘Rett Mijn Toekomst’; een stichting die zich inzet voor de ruim 250 meisjes in Nederland met het zeldzame Rett Syndroom.
Zaterdagavond was er, in samenwerking met de Cammeleur, een gezellige kerstmarkt met allerlei optredens en een ‘Rett Winter Wonderland’. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren genoten de ouders van een drankje en live muziek.

Zondag ging om 11.45 uur de zaal open bij de Cammeleur en was het meteen gezellig druk met sportievelingen en bezoekers. Voor de start van de spinning werd er eerst stilgestaan bij het onverwachte overlijden dit jaar van Maurice Akkermans. Maurice was enkele jaren hoofdsponsor en zeer betrokken bij de stichting en het lot van de Rett-meisjes. Na een indrukwekkende minuut stilte werd er overgegaan tot de opening. Speciaal voor Rett-meisje Lisa kwam Mike Weerts, bekend van onder andere ‘Moeder ik wil bij de Revue’, ‘Voetbalvrouwen’, ‘De bende van Oss’ en een mooie hoofdrol in de toneelversie van Baantjer, naar Dongen om Spinning voor Rett te openen. Na mooie woorden over de ontroerende ontmoeting tussen zijn zoon Ties en Lisa wenste hij iedereen heel veel succes en een mooie sportieve middag.

Na een indrukwekkend filmpje over het Rett Syndroom begonnen de instructeurs van Van Gils Sport & Fitness,  Eric de Jong, Timo van Gils en Mark van der Avoird, aan het eerste uur van de 5 uur durende spinning marathon. Ieder uur was maximaal bezet en de sfeer zat er al snel goed in. Ieder uur werd begeleid door een spinning instructeur van Van Gils Sport & Fitness en instructeurs uit België. Ook de zaal was verdeeld in een Nederlands en Belgisch vak wat voor een mooie dynamiek zorgde als er een “wedstrijdje” plaatsvond tussen deze vakken. Onder stevige beats en een spetterende lichtshow werden de deelnemers vakkundig door de uurtjes geloodst. Tussendoor konden de deelnemers genieten van het fruitbuffet of een heerlijke massage. Bezoekers konden naast het aanmoedigen van de sportievelingen de vele kraampjes bezoeken, zoals een loterijstand, een kraam voor kinderschmink en het maken van cakepops, waarvan de opbrengst naar ‘Rett mijn toekomst’ gaat.

In de andere zalen waren ruim 60 deelnemers bezig met een Judo, Karate of Nunchaku toernooi. Er werd een KATA gelopen en er waren KUMITE wedstrijden. De combinatie van het budo toernooi en het Spinning evenement zorgde voor een dynamische, sportieve en energieke middag voor het goede doel. De opbrengst van het evenement gaat naar het communicatieproject van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging ‘Geef ze een stem’. Er lopen de komende dagen nog wat sponsoracties en er zijn ook enkele deelnemers die zich hebben laten sponsoren per uur. Om iedereen de tijd te geven om hun sponsorbedrag over te maken of af te geven wachten we nog even met de bekendmaking van de opbrengst.
De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvolle en gezellige 4e editie van Spinning voor Rett.

website security