oprichting rett mijn toekomst

Oprichting ‘Stichting Rett mijn Toekomst’

Bron: dongen.nieuws.nl

De afgelopen vier jaar heeft Eric de Jong vanuit ‘van Gils Sport & Fitness’ en samen met een enthousiaste club vrijwilligers verschillende sport- en spinningevenementen in Dongen georganiseerd.  Dit jaar zal voor de vijfde keer een dergelijk evenement plaatsvinden. Onder de noemer ‘Rett mijn Toekomst’ zal in het weekend van 14 en 15 december de Cammeleur het toneel zijn van verscheidene activiteiten voor jong en oud. 

 

Naast het creëren van een aantrekkelijke en vooral sportieve dag, is het steunen van een goed doel telkens een belangrijke motivatie geweest om een goed evenement weg te zetten. “Met de oprichting van de ‘Stichting Rett mijn Toekomst’ willen we het evenement naar een hoger niveau tillen. Wij zijn erg blij dat Notariskantoor Dongen het mogelijk heeft willen maken deze stichting op te richten”, aldus Eric. 
 
De ‘Stichting Rett mijn Toekomst’ is een lokale stichting, gevestigd in Dongen, en gaat zich allereerst richten op de organisatie van het weekend van 14 en 15 december. Het bestuur bestaat uit Eric de Jong , Rogier Balk en Robbert van Oosterum.  Het doel van de stichting is duidelijk: geld inzamelen om onderzoek naar scoliose bij meisjes met het Rett syndroom te stimuleren. “We wilden op een sportieve manier ons steentje bijdragen aan de maatschappij. In 2009 hebben we het eerste spinningevent georganiseerd in de Salamander. In 2010 en 2011 hebben we succesvolle sportdagen georganiseerd in  ’t Schouw. Vorig jaar hebben we het nog groter aangepakt, en zijn we verhuisd naar de Cammeleur.”
 
Vorig jaar (2012) trok het evenement enkele honderden bezoekers en deelnemers. De judo-, karate- en nunchaku-toernooien waren succesvol en alle spinningfietsen zaten vol. Dit jaar belooft nog grootser te worden. Op zaterdag 14 december beginnen we in de middag met o.a. karate-, nunchaku- en judo- toernooien. En sluiten we de dag af met een muzikale benefietavond georganiseerd door de Cammeleur, met onder andere ‘de Uitslaopers’ en ‘CoverUpDongen’. Zondag 15 december staat geheel in het teken van het spinningevent, georganiseerd door van Gils Sport & Fitness, in de grote zaal van de Cammeleur.
Meer informatie omtrent Rett Mijn Toekomst  via Facebook of via www.rettmijntoekomst.nl

website security