Gigantische opbrengst Rett Mijn Toekomst!: €9133.27


Alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers Spinning voor Rett en Budo toernooi, donateurs én publiek: SUPER bedankt voor jullie bijdrage aan deze succesvolle vierde editie van Rett Mijn Toekomst. Dit waanzinnig mooie bedrag overstijgt onze verwachtingen en woorden van dank schieten dan ook te kort. Dit betekent een geweldige start voor het 'Geef ze een stem' project.

opbrengst RMT2014 600px


Mike Weerts opende samen met Rett-meisje Lisa Balk het spinning en budo evenement voor ‘Rett Mijn Toekomst’.


De Cammeleur in Dongen kreeg het zwaar te verduren afgelopen zondag. Ruim 200 sporters waren bijeen om een steentje bij te dragen aan ‘Rett Mijn Toekomst’; een stichting die zich inzet voor de ruim 250 meisjes in Nederland met het zeldzame Rett Syndroom.
Zaterdagavond was er, in samenwerking met de Cammeleur, een gezellige kerstmarkt met allerlei optredens en een ‘Rett Winter Wonderland’. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren genoten de ouders van een drankje en live muziek.

Zondag ging om 11.45 uur de zaal open bij de Cammeleur en was het meteen gezellig druk met sportievelingen en bezoekers. Voor de start van de spinning werd er eerst stilgestaan bij het onverwachte overlijden dit jaar van Maurice Akkermans. Maurice was enkele jaren hoofdsponsor en zeer betrokken bij de stichting en het lot van de Rett-meisjes. Na een indrukwekkende minuut stilte werd er overgegaan tot de opening. Speciaal voor Rett-meisje Lisa kwam Mike Weerts, bekend van onder andere ‘Moeder ik wil bij de Revue’, ‘Voetbalvrouwen’, ‘De bende van Oss’ en een mooie hoofdrol in de toneelversie van Baantjer, naar Dongen om Spinning voor Rett te openen. Na mooie woorden over de ontroerende ontmoeting tussen zijn zoon Ties en Lisa wenste hij iedereen heel veel succes en een mooie sportieve middag.

Na een indrukwekkend filmpje over het Rett Syndroom begonnen de instructeurs van Van Gils Sport & Fitness,  Eric de Jong, Timo van Gils en Mark van der Avoird, aan het eerste uur van de 5 uur durende spinning marathon. Ieder uur was maximaal bezet en de sfeer zat er al snel goed in. Ieder uur werd begeleid door een spinning instructeur van Van Gils Sport & Fitness en instructeurs uit België. Ook de zaal was verdeeld in een Nederlands en Belgisch vak wat voor een mooie dynamiek zorgde als er een “wedstrijdje” plaatsvond tussen deze vakken. Onder stevige beats en een spetterende lichtshow werden de deelnemers vakkundig door de uurtjes geloodst. Tussendoor konden de deelnemers genieten van het fruitbuffet of een heerlijke massage. Bezoekers konden naast het aanmoedigen van de sportievelingen de vele kraampjes bezoeken, zoals een loterijstand, een kraam voor kinderschmink en het maken van cakepops, waarvan de opbrengst naar ‘Rett mijn toekomst’ gaat.

In de andere zalen waren ruim 60 deelnemers bezig met een Judo, Karate of Nunchaku toernooi. Er werd een KATA gelopen en er waren KUMITE wedstrijden. De combinatie van het budo toernooi en het Spinning evenement zorgde voor een dynamische, sportieve en energieke middag voor het goede doel. De opbrengst van het evenement gaat naar het communicatieproject van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging ‘Geef ze een stem’. Er lopen de komende dagen nog wat sponsoracties en er zijn ook enkele deelnemers die zich hebben laten sponsoren per uur. Om iedereen de tijd te geven om hun sponsorbedrag over te maken of af te geven wachten we nog even met de bekendmaking van de opbrengst.
De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvolle en gezellige 4e editie van Spinning voor Rett.

 Mike-Weerts-5jpg

Mike Weerts, bekend van onder andere ‘Moeder ik wil bij de Revue’, ‘Voetbalvrouwen’, ‘De bende van Oss’ en een mooie hoofdrol in de toneelversie van Baantjer opent zondag 14 December het ‘Spinning voor Rett’ evenement. Van Gils Sport & Fitness organiseert wederom een spinning marathon ten behoeve van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV). Onder het motto ‘Rett Mijn Toekomst’ vindt er op 13 en 14 december een benefiet weekend voor Rett plaats in cultureel centrum de Cammeleur in Dongen.

 

Mike Weerts; “Afgelopen mei had ik een bijzondere ontmoeting met Lisa en haar vader en dat had me persoonlijk geroerd. Het Rett syndroom is een aandoening die veel weerslag heeft op het hele gezin, maar tegelijkertijd toch ook veel mooie dingen met zich meebrengt. Omdat er maar zo weinig Rett-meisjes zijn, zit Rett een beetje in een vergeet hoekje en het is fijn om er af en toe een licht op te schijnen. Dat gaan we de 14e doen!”

Mike weerts en Lisa balk planten een perenboom voor rett 

spinning voor rett instructeurs 2014 400x225    

Alweer voor de 6e keer organiseert Eric de Jong, manager bij ‘Van Gils Sport & Fitness’, een sport- en spinningevenement voor een goed doel. Op zondag 14 december kun je jezelf heerlijk in het zweet werken onder begeleiding van nationale en internationale instructeurs. Deze spinning zal in het teken staan van Nederland – België. Iedere uur staat er een Belgische en een Nederlandse instructeur op het podium die het tegen elkaar opnemen maar ook de deelnemers nemen het tegen elkaar op. Het belooft wederom weer een mooi, gezellig en sportief spektakel te worden. Ook dit jaar verzorgt Marco Faro van 2stage het spectaculaire licht en geluid. Er is die dag ook het ‘Van Gils Sport Budo toernooi’. Tussen 13:00 uur en 16:30 uur vindt er een Judo, Karate en Nunchaku toernooi plaats waar ook toeschouwers van harte welkom zijn.

 

Opbrengst Rett Mijn Toekomst 2013

Het totaalbedrag wat Rett Mijn Toekomst bijeen gebracht heeft bedraagt € 6120,21!!

Het bestuur van Rett Mijn Toekomst is dan ook bijzonder trots op deze prestatie en dankt iedereen die op welke wijze dan ook aan dit geweldige resultaat heeft meegewerkt!

Met trots kunnen we aankondigen dat er ook in 2014 een Rett Mijn Toekomst weekend zal plaatsvinden. Noteer 13 & 14 december 2014 maar vast in je agenda.
13 december: swinging voor ret
14 december: spinning voor rett

Hadewych Minis opent ‘Spinning voor Rett’ in Dongen.hadewych-minis-rett-zonnebloemen-minis

Actrice en zangeres Hadewych Minis, recent winnares van het ‘Gouden Kalf’ voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de film Borgman, opent zondag 15 December het 3e ‘Spinning voor Rett’ evenement. Van Gils Sport & Fitness organiseert wederom een spinning marathon ten behoeve van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV). Onder het motto ‘Rett Mijn Toekomst’ vindt er op 14 en 15 december een benefiet weekend voor Rett plaats in cultureel centrum de Cammeleur in Dongen. Hadewych Minis is als ambassadrice van de NRSV aanwezig.

 

Lisa heeft het Rett syndroom.
Een aantal jaar geleden kwam Van Gils Sport & Fitness in contact met Lisa. Mathijs, de broer van Lisa, volgde Karatelessen bij Peter van Gils. Lisa kwam wel eens mee naar de sportschool en viel meteen op door haar vriendelijke innemende glimlach. Toch was Lisa anders dan de meisjes van haar leeftijd. Ze praatte niet, liep niet en was druk met in haar handjes wrijven. Mathijs legde trots uit dat zijn zusje speciaal is; “Lisa heeft het Rett Syndroom, is heeeel lief en praat met haar ogen”.


Het Rett syndroom is een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis die alleen bij meisjes voorkomt. Er zijn in Nederland slechts 250 meisjes met dit Syndroom. Een gemuteerd gen zorgt voor onvoldoende rijping van het zenuwstelsel, met name van de hersenstam. De symptomen treden op na een periode van ogenschijnlijk normale ontwikkeling, vanaf een leeftijd van 6-18 maanden. De ontwikkeling vertraagt en verlies van motorische vaardigheid en communicatie volgt, met in vrijwel alle gevallen volledig verlies van spraak en loopvermogen. Bij bijna alle meisjes ontstaan bijkomende problemen zoals ademhalingsproblemen, epilepsie en scoliose(verkromming van de rug). De meeste meisjes ondergaan hun hele leven therapie gericht op motoriek en communicatie. De opbrengst van het benefiet weekend zal besteed worden aan het scoliose onderzoek. Vroeg of laat krijgen alle Rett meiden te maken met de verschrikkelijke gevolgen van het vergroeien van de rug. Het onderzoek is gericht op preventie en behandeling van scoliose.

Benefiet weekend voor Rett
In het weekend van 14/15 december 2013 vindt er een daverend evenement plaats in de Cammeleur! Het Donckhuys en Van Gils Sport en Fitness organiseren een muzikale én sportieve belevenis vol activiteiten, Swinging en Spinning voor Rett. Op zaterdag 14 december beginnen we met het Van Gils Sport Budo toernooi. Tussen 14:00 en 16:00uur vind er een Judo, Karate en Nunchaku toernooi plaats waarvoor u als toeschouwer van harte bent uitgenodigd. Vervolgens kun je vanaf  20:00 uur ‘Swingen voor Rett’ met geweldige Dongense bands als  CoverUp en de Uitslaopers! en meedoen met Serious request4Rett. Op zondag 15 december kun je meedoen aan ‘Spinning voor Rett’ . Je schrijft je in voor 1, 3 of 6 uur. Ook Lonnes is weer aanwezig met de workshop cakepops versieren maar er zijn nog meer leuke activiteiten. Kijk voor het volledige programma of om je in te schrijven voor ‘Spinning voor Rett’ op www.rettmijntoekomst.nl

website security